Mijn kantoor, mijn toekomst!

Mijn kantoor, mijn toekomst!

Hoe overwin je de uitdagingen in de zoektocht naar groei?

Inhoud

Inhoud:

Bereikt u systematisch nieuwe klanten? Haalt u uit uw klanten voldoende return? Weet u hoe u meer commissies kan opstrijken met een andere manier van aanpakken? Zijn uw medewerkers bezig met activiteiten die geld opbrengen? 

Als verzekeringsmakelaar en/of bankier zit je dag in dag uit bij je klanten en tussen je medewerkers. Je zoekt oplossingen voor de uitdagingen die je voorgelegd worden. Maar heb je wel al eens stilgestaan bij jouw uitdagingen als ondernemer? De wereld verandert, en zo ook de financiële sector. Wat zal jouw toekomst hierin zijn? Waar zet jij op in om relevant te blijven?

Als u echt vooruit wil gaan als verzekeringsmakelaar en bankier, lichten wij in deze coachingsdag toe hoe u uzelf kan versterken t.o.v. uw concurrenten.

Wat komt o.a. aan bod :

 • De impact van concurrentie op uw kantoor
 • Hoe pakken jouw concurrenten het aan
 • Hoe omgaan met de wetgeving en administratieve verplichtingen en dit zien als een opportuniteit en geen bedreiging
 • Het in kaart brengen van de kernelementen van een onderneming
 • Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst
 • Op welke manier jou laten vergoeden door uw klanten anders dan commissies?
 • Inspiratiemoment : hoe ziet een ideaal kantoor van de toekomst eruit
 • Inventarisatie van actiepunten en ideeën voor uw kantoor van de toekomst
 • ...

Aanpak:

De workshop ‘Mijn kantoor, mijn toekomst’ helpt je om afstand te nemen van de dagelijkse sleur en te kijken naar je onderneming. Aan de hand van technieken uit de ondernemerswereld helpen we je om een nieuwe richting te kiezen. Of dit een totale make-over wordt of gewoon enkele bijsturingen, dat blijft jouw keuze. Maar aan het eind van de workshop zal je sowieso buitenkomen met een plan van aanpak voor de komende maanden. 

Pedagogische aanpak:

Praktische en interactieve workshop onder begeleiding van 2 expert-coaches uit de financiële sector.

Vereiste voorkennis:

Deze workshop is bestemd voor zaakvoerders, beslissers of medewerkers die meedenken over de toekomst van het kantoor.
Zij hebben minstens 5 jaar ervaring in de sector.

Duur:

Dagseminarie van 6 uur met broodjeslunch.

Docenten & Agenda

 

Docenten

Tom Dero - CEO bij Global Financial Platform en changecoach

Tom zette zijn eerste stappen in de financiële sector in 1992 als opleidingsverantwoordelijke bij Noordstar Verzekeringen. Daar begeleidde hij een groep van 180 verzekeringsmakelaars in het gebruik van de computer en de overstap van het papieren dossier naar elektronisch beheer.
Als ondernemer in hart en nieren verliet hij Noordstar in 1995 om zich als zelfstandig Fintro-agent te vestigen en verzekerings- en bankoplossingen aan te bieden aan zelfstandigen en particulieren.
In 2016 heeft hij zijn bank- en verzekeringskantoor verkocht en focust hij zich met GFP voor 100 % op de begeleiding en ondersteuning van financiële adviseurs.
Hij volgde een aantal managementopleidingen bij diverse opleidingscentra, zoals Vlerick Management School en hij bracht een team van 23 professionals samen om de missie van GFP verder uit te bouwen.


Chris Delvaux - GFP Coach en trainer Strategie & Sales

Chris heeft meer dan 15 jaar ervaring in ad interim sales managementfuncties en in het begeleiden van organisaties op vlak van commerciële strategie, go-to-market optimalisatie, business model innovatie en service design. Chris begeleidt en coacht zaakvoerders, ondernemers, en  verkoopdirecteuren bij groei en bij commerciële transformaties. Zijn focus ligt op klantrelaties, verkoop en teams. Hij heeft gewerkt voor klanten uit diverse sectoren, zoals verzekeringen, banken, farma, medical devices, voeding, textiel, machinebouw, computers en andere financiële diensten. Chris is getraind in service design thinking en in business model innovatie. 

Praktische info

Doelgroepen

bvBankagenten en verzekeringsmakelaars

Opleidingspunten of -uren:

 • FSMA Bank (500026 AB): 2 opleidingspunten
 • FSMA Verzekeringen (500026 AB): 2 opleidingspunten

Info bijdrage

Bijdrage per deelnemer : 275€ + 21% BTW
Komt in aanmerking voor subsidie door KMO-portefeuille: ja
Bedrag per deelnemer dat in aanmerking komt voor KMO-portefeuille: 275€

Bijkomende informatie

Maakt u gebruik van de KMO-portefeuille dan komt uw bijdrage op 165,00 EUR + 57,75 EUR (dit is BTW) i.p.v. 275,00 EUR + 21% BTW.

Leden van FVF of BZB ontvangen een korting van 15% op de deelnameprijs.  Gebruilk daarvoor de kortingscode KORTBZB of KORTFVF in het veld kortingscode bij uw inschrijving!

 

Deelnemers die zowel activiteiten BANK als VERZEKERINGEN uitoefenen dienen bij hun inschrijving een keuze te maken uit één van de 2 attesten. Cumulatie voor beide attesten is niet mogelijk!

Sessies

Deel DatumTijdLocatie
12 sep 2019van 10u tot 17u15Officenter Aalst te Aalst PDF
Ontvangst vanaf 30 minuten voor aanvang.

Uw
volgende
stap

Ontvang onze nieuwsbrief

en sluit je aan bij de andere 10.000 lezers

'

U wenst zich in te schrijven?

Ilse Stevens

Program Manager
+32 (0)2 808 21 18

stuur een email »